laupäev, 10. september 2011

Milliseid filme vaadata Silent Hill: Revelation`i tulekut oodates


Silent Hill oli veider videomängul põhinev film. Esiteks hoidis see mängu universumist kõvasti kinni ja jäi sellele peaaegu igas osas truuks, vähemalt püüdis kõigest väest. Lisaks nägi see igati silmaköitev välja. Mängu kaameranurkade matkimisega küll liialdati, aga visuaalide ja temaatika poolest oli see üks korralik art-house film, mida ma iga poole aasta tagant vähemalt korra DVD mängijast läbi lasen. Kirudes veidi seda, et see massidest vaikselt mööda läks. Ja loomulikult ootan ma teist osa, isegi hoolimata sellest, et mul lavastaja M J. Basseti suhtes kahtlusi on. Aga milliseid filme siis Silent Hilli filmijärge oodates vaadata tasuks?

Kui sa oled tõsisem filmisõber, siis Silent Hilli vibe on olemas sellisel rämedalt kõheda atmosfääriga õudukal, mil nimeks Session 9. See on lugu ehitus-koristusmeeskonnast, kes palgatakse uut omanikku ootavas endises raviasutuses asbesti ja muud tervistkahjustavat sodi koristama. 


Teisalt võiks otsustada sellise filmi kasuks, mil nimeks Insidious. Eestis linastus see kinodes Astraali nime all. Tegu Saw lavastaja James Wan-i uue horroriga, mis hirmutab rohkem kui arvata võiks. Reegliks muidugi vastava keskkonna loomine. Kustuta tuled, ole üksinda hoones, kruvi kodukino volüüminupp mõistlikule piirile ja keskendu. Rohkem neile, kes Hollywoodi horrortoodangut tarbima harjunud, aga ka friikidele, sest Insidious on tegelikult igati korralik ja originaalne õudukas. Indidious is...


Vanemate filmide seast oleks mõistlik valida Silent Hilli loojaid mõjutanud draama Jacobs Ladder, mis on taas üks nendest filmidest, mis pole mõeldud sind ehmatusest hüppama panema, aga teeb seda mingil määral ikkagi, mõtte tasandil näiteks. Isegi kui ta on tänaste puänditrikkidega harjunud vaataja jaoks etteaimatav ning igavavõitu.

1 kommentaar:

  1. Promo Turn Over di Agen Samgong Online Stavropol krai Situs www.rusiapoker.co Melalui Bank Maybank Indonesia Kode Bank 017

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!