neljapäev, 15. september 2011

Kas Max Payne 3 on ikka Max Payne?

Kui palju häiriksid tegelikult kaotatud koomiksiribad, pisut odava häälnäitlemise asendamine kvaliteetsemaga ning pulp fictionile omase emotsiooniküllase, ülearu palju võrdlusi ning kujundeid pillava jutustajarolli kaotamine? Esimeses kahes mängus kommenteerib Payne hämmastavalt detailselt seda, mis juhtub, juhtunud on ja juhtuma hakkab. Lisaks võimendavad elamust Payne õudusunenäod ning teises osas lõbustuspargitase. See tähendab, Max Payne ei ole kunagi olnud ainult märul, see on olnud lisaks interaktiivne odav krimiromaan, miski, mis lõi omal ajal vastse mängužanriharu. Uuest reklaamklipist, mis paneb tegelikult südame põksuma küll, jääb mingil moel osaliselt kuidagi vale mulje. Justkui läheks Rockstar sel korral temaatikast tasahilju mööda. Kiilaspäine Payne tundub pisut võõrana, isegi kui temast saab Splinter Celli Sam Fisheri eeskujul külmavereline kättemaksuingel, kes enam küsimusi ei esita, ainult kontrollimatult kõike liikuvat tulistab. No ei tea. Payne pole karakterina kunagi selline olnud, pigem ikka võmm, kes olude sunnil amokki jookseb, sest ta ei suuda kaost kuidagi peatada. See õitseb ja ronib tema ümber nagu kassitapp. Ka keskkonna vahetus tekitab fännide seas ilmselt küsimusi. Sao Paulo? Vähemalt mulle seostub Max Payne koheselt lumetormi ja isolatsiooniga. Teisalt näen ma siin võimalust meeletu palavuse depressiooniallikaks pööramises. Esmalt külm, siis talumatult kuum. Me teame hetkel ikka veel liiga vähe, et mingeid otsuseid langetada, aga mu sisetunne ütleb, et mingis osas võib Max Payne narratiiv muutuda ja see ei pruugi valitud fännide vaatenurgast kõige meeldivam olla. 


9 kommentaari:

  1. Karl (MaxPayne 3 liker :D)15. september 2011, kell 20:17

    Oii, mulle läks see hinge et hääl sama.
    Võttis pisaram silma :)
    jään ootama!

    VastaKustuta
  2. Jep, IMDB ütleb, et Payne roll on endiselt James McCaffrey kanda, kes on muide ka Alan Wake mängus paarile tegelasele hääle andnud. See on tegelikult ikka eriti tore, et Rockstaril on õnnestunud sama näitleja palgata, teatud asju lihtsalt ei tohi asendada.

    VastaKustuta
  3. Karl (MaxPayne 3 liker :D)16. september 2011, kell 17:40

    Õige!
    Jään ootama!

    VastaKustuta
  4. Karl (MaxPayne 3 liker :D)20. september 2011, kell 20:14

    Aga ma ei saa aru, et kas siis tulevad need koomiksiread jälle?Või ei?

    VastaKustuta
  5. Ajakirjas EDGE on neid mainitud, et mingil kujul on koomiksiread olemas, ehk liikuvaks muudetud (motion comics). Mõned allikad kinnitavad nende olemasolu veel. Ma usun küll, et lähiajal ilmub rohkem ja üksikasjalikumat infot.

    VastaKustuta
  6. Karl (MaxPayne 3 liker :D)21. september 2011, kell 16:47

    Okei, anna siis teada.

    VastaKustuta
  7. Ega ükski mäng hoia niivõrd oma vormist kinni, et säiliks tunded eelneva osaga, kui tahetakse vähegi üllatada. Muidugi kui Payne teeks veel kukla peale markeeringu, oleks võimalik kahe action-mängu nostalgia ühendada....
    Nali naljaks, mäng ma usun on oodatav ja põnev!

    VastaKustuta
  8. Mulle tundub mõnel juhul, et vormi säilitamine on oluline. Noh, mingite põhielementide. Näiteks et Silent Hill jääb toonilt nukraks, et Devil May Cry oleks alati absurdselt over the top märul, et Assassins Creed jutustaks alati lugu loo sees, nagu ta on siiamaani teinud. Ma ei ütle, et nende reeglite rikkumine ilmtingimata halba tähendaks, aga siin on kaks tahku. P1. Mida ootavad fännid? P2. Kas uuendus võib kogu sarjale vee peale tõmmata?

    VastaKustuta
  9. Promo Online via Agen Poker Live Sverdlovsk oblast Situs www.rusiapoker.pw Melalui Bank Internasional Indonesia Syariah Kode Bank 017.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!