esmaspäev, 7. november 2011

Lost Planet 2


Lost Planet oli hea mäng, Lost Planet 2 ei ole. Ja samas ei ole ta ka erakordselt vilets, sest erakordselt viletsat defineerivaid omadusi ei leidu siin piisavalt. Kuigi Lost Planeti sisu oli jabur ja seosetu, voolas see vähemalt ühes suunas, mängu lõpu poole. Lost Planet 2 alustab oma episoode, mida on kokku kuus, peaaegu alati tühjast kohast ning lõpetab need samuti tühjas kohas. Vahepealne sündmustik on adumatu fragment mingist suuremast, ehk isegi planeedi enda loost, aga me ei hooli, sest see kõik on piinliku hoolikusega liigendatud.Ühe episoodi alguses leiame me end näiteks rongilt, mis on teel kuhugi ning rongi ründab hiiglaslik liivauss. Märuliküllase konflikti järel jõutakse mahajäetud linna, kus toimub lahing vaenupoolega, misjärel liigutakse edasi uue rongiga, mida ründab juba episoodi alguses nähtud elukas. Kuigi olukorrad on vaatemängulised, kaob inspiratsioon ning mäng muutub ajapikku tuimaks teekonnaks mänguriiuli mittemeeldinud mängude sektori kiire täitmise poole.

Episoodid jagunevad peatükkideks, peatükid missioonideks. Leidub loodust ja industriaalkomplekse, aga põhirõhk on alati ja alati tulistamisel. Kas vastase sõdurite või planeedi fauna pihta tulistamisel. Mida suurem olend, seda rohkem on temasse tarvis laskemoona investeerida, bosside puhul võib lahing aega võtta minuteid, ka oluliselt enam. Neljane co-op ei olnud nii tore, kui see demos tundus, see ei leevenda mängu tuimust. NPC kaaslased on suures osas kasutud, nad on teatud toimingutel äärmiselt passiivsed, pannes sind rühmajuhi rolli. Ainult et sa ei saa rühmajuhina otsuseid langetada. Saad vaid kõik ise ära teha. Siia upuvad ka erinevad ülesanded, mille eest medaleid jagatakse. Näiteks peab mõne missiooni lõpuosas kogu neljase kambaga võiduemotsiooni animatsiooni lahti päästma, aga mingil põhjusel teeb seda koos minuga ainult üks liitlane. Inimestega mängides saaksin ma aru, et keegi ei jõudnud või ei osanud, aga miks TI hakkama ei saanud? Seletamatu.

Kogu tulistamine ning relvade osa on okei, aga mind ei köida see piisavalt. Mõned fauna esindajad näevad samuti suurepärased välja, aga mitmeid peatükke järjest tuleb madistada sõdurite ning mehitatud robotitega. See ei ole eriti lahe. Kogu lärm ning etteaimatavus muutuvad ajapikku häirivaks.

Kogu tõde. Üksluisus on mänguri suhtes halastamatu. Mina jäin neljanda episoodi alguses kohutavasse olen-juba-näinud-võrku kinni ja pole suutnud siiamaani tagasi minna. Ühismäng, mis on absurdselt vanade olijate poole kaldu, ei anna mingit lootust selles isegi mingil määral edukas olla, üksikosa lihtsalt ei huvita piisavalt. Lost Planet 2 on kaos, kohati kaunis ning tegevusrohke kaos, aga siiski kõigest kaos. Punkt.


1 kommentaar:

  1. Bonus Freechip di Dealer Ceme Online Volgograd oblast Situs www.pokerusia.com Melalui HSBC - Hongkong and Shanghai Bank Syariah Kode Bank 042.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!