esmaspäev, 7. november 2011

Arvamus. Bioware mängib tulega.

Square Enix oli hiljuti "uue mütsiga linnas" ja kuigi nad FF XIII "imelise innovatsiooni" eest sel korral tulus kuigi palju kõrvetada ei saanud ning isegi FF XIV elab paranduste najal edasi, ei ole nende järgmiste rollikate saatus enam nii selgelt ennustatav. Fännidele pakases jääkülma vee kaelakallamine toob paratamatult nihkeid edaspidistes müüginumbrites.

Bioware jaoks, tuleb välja, on antud kibe näide peeglitagune ning tundmatu maailm. Viimased uudised Mass Effect 3-e kohta räägivad selget keelt sellest, et mingite turu-uuringute põhjal on otsustatud taas kord midagi oluliselt teisiti teha. Uskuge või mitte, Mass Effect sisaldab lekkinud beeta andmete põhjal mitmeid mänguviise stoori kogemiseks. Esimene neist on Action Mode, mis on võitluspõhine, mäng valib vestlustes vastused sinu eest ise, keerukusaste on pühapäevamänguri jaoks valitud. Story Mode nullib võitluse, st surra pole ilmselt võimalik ja lubab valikuid teha. RPG Mode on segu neist kahest, lubades valikuid teha ning normaalsel keerukusel mängida. 

Varem ei ole Bioware selliste uuenduste kohta sõnagi kostnud, lubades vaid, et Dragon Age 2-e vigu ei korrata. Võib aimata, miks. Nüüd kommenteerisid nad erinevaid mänguviise, olles selleks sunnitud ning rõhutasid, et kogu lekkinud materjal on varases staadiumis ja ei peegelda lõpptulemust. Põhjendus, miks sellised mänguviisid olemas on? Loogiline. Et igaüks, ka need, kes rollikaid ei mängi, nende mängu ikkagi kogeda saaksid. Ehk siis teatud osas, teatud mängurite jaoks mängib see RPG ennast ise. Kui kainelt mõelda, siis on ehk isegi hea, et sellistele mängudele laiem tarbijaskond tekitatakse, kuni žanrielement selliste vangerduste all ei kannata. Siiski, jääb mulje, et arvesse võetakse pigem rollikakaugete mängurite vastukaja ning mind ennast kummitab mõte, et point and click adventure mode oleks Modern Warfare peamenüüs ikka eriti hüsteeriliselt kohatu.

1 kommentaar:

  1. Bonus Freechip di Dealer Ceme Online Volgograd oblast Situs www.pokerusia.com Melalui HSBC - Hongkong and Shanghai Bank Syariah Kode Bank 042.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!