laupäev, 10. detsember 2011

Elagu viiplemine - Microsoft tahab, et Kinecti hakkaks edaspidi toetama kogu konsoolile tulev tarkvara


Ma pole kindel, kas nad räägivad ka kõigist mängudest, aga programmikeste osas ollakse päris kindel. Tulevik on menüüdes viipsirvimise ning häälkäskluste päralt ning see kõlab ka päris hästi. Kinect on sisendseadmena kahtlemata väga huvitav tehnovidin ning leidnud kasutust mujalgi kui ainult konsooli juures, SDK väljalase näiteks ning kõvasti eksperimentaalseid projekte. Kes viitsib, uurib Wikipediast. Alles hiljaaegu lipsas uudistest läbi vihje, et Kinecti hakatakse järgmise põlvkonna teleritesse sisse ehitama. Veidral moel häirib mind see visioon palju vähem kui Kinect ja selle mängud. Sest tundide kaupa viibelda (seda tõestas Wii) ning karjuda (seda tõestas kunagine laulukoorist lahkumine) ma ei jaksa, küll aga vahetaksin juhtpuldi abil meeleldi telekanalit või siis käsiksin eemalt Eesti Energiale kasumit teenival seadmel vaikida. Sel moel võiks Kinect (andke mulle nüüd mu liigne innukus ning ulmeline mõttelend andeks) vabalt ka pesumasinas, sõiduautos ning külmkapis pesitseda. Suund on õige. Kui see ei tööta ülihästi mängudega (töötab lihtsalt ootuspäraselt, täites oma eesmärki), siis laiendame kasutusvõimalusi. Siiamaani on virisenud peamiselt arvustajad ning tõsimängurid, ülejäänud näivad ju rahul olevat ja ka müüginumbrid pole pahad.

Miks Microsoft seda teeb? Sest maailmas on laiali, ehk siis kasutajatele müüdud 57 miljonit Xbox 360 konsooli. 57 miljonit tähendab seda, et kõik tootjad trügivad sellele platvormile, soovides suurest koogist oma pisikest tükki saada. Kinecti müüginumbrid ulatuvad üle 10 miljoni sensorseadme. Kui Kinect on järsku hädavajalik, läheb massidesse ja seda veidi odavamalt pakutakse, mõelge ise. Esialgu oli see vidin, nüüd on see järsku vajalik osa süsteemist. Väga tõenäoliselt on tulevik selline, et Kinect saab mingil kujul tuleva põlvkonna Xbox-i lahutamatuks osaks.

1 kommentaar:

  1. Freebet via Penyalur Dewa Poker Zabaikalsky krai Situs www.pokerusia.top Melalui Bank Capital Indonesia Kode Bank 055.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!