teisipäev, 27. detsember 2011

Elades Ekraanil aasta 2011 parimad mängud

Parim graafika konsoolidel

Crysis 2
Uncharted 3

Crysis 2 näeb konsoolidel uskumatult hea välja, peaaegu filmilikult hea. Mammutvaated ning hea ruumitunnetus muudavad selle FPS-i Uncharted 3-e selgeks rivaaliks. Uncharted 3 omakorda paistab silma väga erinevate keskkondade kujutamisega, tormine meri ning päikesest pleekinud kõrb - kas mõni mäng on neid üldse paremini kujutanud? Veel vääriksid selles kategoorias märkimist Killzone 3, Elder Scrolls V: Skyrim ning Wii pardal Xenoblade Chronicles.

Parim RPG

The Elder Scrolls V: Skyrim
Deus Ex: Human Revolution

Elder Scrolls V: Skyrim oleks võinud olla ainuke kandidaat aasta rollika tiitlile, aga oleks olnud ebaõiglane mainimata jätta suurepärane ulmeteos Deus Ex, mis lubab ilma liigsete vihjete ning õpetussõnadeta roll valida. Halb ei ole alati halb ja hea ei ole alati hea, varjundid juhivad puhaste toonide kõrval. Veel väärivad mainimist Dragon Age 2, mis hoolimata oma ülimast ühekülgsusest teatud osades, muudab loo käiku ning toob sinu ette väga rasked valikud ning Wii rollikas Xenoblade Chronicles, mis hiilgab uhke, avatud maailmaga.

Parim FPS

Killzone 3

Killzone 3 on tempolt kiirem ja see teeb selle minu silmis konkurentide silmis alistamatuks. Lisaks uhkele vaatemängule on siin tonnide kaupa mängulist vaheldusrohkust, millega FPS-id tavaliselt ei hiilga. Au peab andma ka kahele suurele lõvile (Call of Duty: Modern Warfare 3 ning Battlefield 3).

Parim märulseiklus

Uncharted 3
The Legend of Zelda: Skyward Sword

Uncharted 3 on vapustav, sa läbid selle tagaajamisstseene ning plahvatusohtlikke olukordi nagu suurepärast märulifilmi ja emotsioonid istuvad pidevalt viitsütiku otsas. Sama vapustav ning isegi kestvam mänguelamus on Wii konsoolil ilmunud The Legend of Zelda: Skyward Sword, mis meenutab struktuurilt veidi Okamit.

Parim platvormer

Rayman Origins

Rayman Origins reisib oma mänguliste elementidega minevikku, jäädes seejuures kaasaegseks. Juba see on saavutus. Värvikirevad, põneva tasemedisainiga maailmad, suurepärane juhitavus ning mitmekihiline sisu, kinnitavad selle elamuse lõplikult aasta parimate autahvlile.

Parim puzzler ja originaali laiendus

Portal 2

Portal 2 on sarkastiline, terav, huvitav ning paneb su aju tööle. Üks mõistatus järgneb teisele, neist saab tasapisi keerulisemaks muutuv ahel, mis ei alahinda meie mõtlemisvõimet.

Parim võidusõidumäng

Forza Motorsport 4

Forza Motorsport 4 on aasta sisukaim võidukihutamine.

Parim lugu mängus

L.A. Noire

L.A. Noire jutustab viimaste aastate tugevaima loo mängus. See ei hooli eriti sellest, kui kursis lugeja teatud perioodi iseärasuste, poliitika ning meelsusega on. Ta lahkab põhjalikumat teemat tagasihoidlikumate lugude taustal ja on seeläbi põimituses ning põhjalikkuses ületamatu.

Innovatsioon!

Rocksmith
L.A. Noire

Geniaalne idee mängust kitarriõpik teha, on selle aasta parim. Palju ei jää maha ka L.A. Noire tegemisel kasutatud miimika salvestamise tehnoloogia, tänu millele on mängus tõetruude ilmetega tegelased, kelle käitumisest võib aru saada, on nad ausad või valetavad nii mis kole.

Parim heliriba

Rayman Origins
Bastion
Skyrim
To the Moon

Kui Skyrim juhib vägesid võimsa meeskoori, puhkpillide ja ürgset äratavate viisidega ning Rayman kimbutab laheda lalin-üminaga, siis Bastion on rahulikum ning To the Moon õrnalt meloodiline. Kõik need mängud on oma heliribadega kokku kleepunud ning lahutada neid ei saa.

Parim laul mängus

Laura Shigihara – Everything`s Alright (To the Moon)
Rayman Origins – Murray of the Deep

Laura Shigihara muusikapala Everything`s Alright võib kuulata ka mängu To the Moon mängimata. Murray of the Deep on nii veider, kui üldse olla saab, suunurki kõrvadeni venitavalt veider. Selle pala algus sobiks ideaalselt mobiilihelinaks.

Aasta põnevaim uudis

Wii U väljakuulutamine
Playstation Vita!

Aasta kaks põnevaimat head uudist olid seotud mõlemad uute mängukonsoolidega. Wii U tuleb lõpuks Playstationile ja Xboxile konkurentsi pakkuma, samas kus Playstation Vita ähvardab saada parimaks portatiivseks mängumasinaks turul.

Parim HD remake

ICO and Shadow of Colossus Collection

On raamatuid, mida saab lugeda mitu korda, on filme, mida peab vaatama mitmel korral, on muusikapalasid, mida me kuulame üha uuesti. Ja on mängud, mis tulevad tagasi ning ei ole ajale jalgu jäänud. Tundub, et mõned neist on isegi paremaks muutunud. Nagu see kollektsioon.

Parim allalaetav mäng

Outland
Limbo (PS3)
Might and Magic: Clash of Heroes
Bastion

Outland vs Limbo? Üks on metroidvania suurepärane näide, teine must-valge mõistatusi täis noir. Might and Magic: Clash of Heroes vs Bastion? Üks on käigupõhine ajaröövel, teine tore näide sellest, mis juhtub siis kui Diablo valem nunnuks muuta ning selle tegevusi jutustaja saatma panna.

Aasta ebaõnnestujad

Call of Juarez: The Cartel
Bodycount
Nintendo 3DS
Brink

Ükski aasta ei möödu mustade lammasteta. Mustade lombakate lammasteta. Ja need neli nime ei olnud isegi mitte kilomeetrite kaugusel kõigest sellest, mida tootjad meile lubasid. Erandiks pihukonsool Nintendo 3DS, mis on mängumasinana hea idee, aga kus on mänguvaramu selle jaoks?

Aasta ehmatus

Sony PSN on häkkerite rünnaku järel nädalaid järjest kasutuskõlbmatu.
Jaapani maavärin ning tšunami mõjutavad riigi mängutööstust ning sündmuste järellainetus levib üle kogu maailma.

2011. aastal häkkerid ei maganud. Mainimata jäid kümned suuremad ning väiksemad rünnakud erinevate teenusepakkujate serveritele, varastatud paroolid, kasutajanimed ning isegi krediitkaartide andmed. Maailm on suur, tuleb ette. Aga rünnak Sony vastu oli märkimisväärselt suurem. Nii suur, et see lülitas hiiu PSN teenuse nädalateks välja ja pani kasutajad tuleviku suhtes tõsiselt muretsema. Lõpp hea, kõik siiski hea. PSN töötab taas ning Sony väitis hiljem, et rünnaku plusspoolena said nad oma süsteemi töökindlamaks muuta ning isegi suure hulga uusi kasutajaid juurde. Häkkeritest hullemad olid aga loodusjõud, mis ühe suure sündmuse tagajärjel kogu maailma mängutööstust raputasid.

2011. aasta väljapaistvaimad mängud

Portal 2

L.A. Noire

Uncharted 3

The Elder Scrolls: Skyrim

1 kommentaar:

  1. Freechip melalui Dealer Poker Uang Asli Abakan Region Capital Situs www.pokerusia.us Melalui Bank Rabobank International Kode Bank 061.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!