reede, 30. detsember 2011

2011 vs 2012

2011 oli külluslik mängu-, aga mitte eriti särav konsooliaasta. Kuigi Xbox 360 ja PS3 on nüüd oma võimekuse tipul, on keeruline uusi rabavaid arenguid ennustada ning kõigi pilgud on pööratud homsesse. Ilusamat graafikat otsitakse taas PC-lt. Erinevused Battlefield 3-e pildis räägivad sellest selget keelt. Või siis Skyrimi vaateulatus ning tekstuuriuhkus. 3DS ei ole laineid löönud. See ilmus, nagu ka Wii, suure plärtsatusega, millele järgnes lainetuse tasane vaibumine, väga tüüpiline, eks. Riistvara on vägev, aga masin ise ei ole eriti palju ennast väärivaid mänge saanud. Vaid mõned, ent sellest ei piisa. Nintendo mängib oma hämmastava tehnilise revolutsiooni piires endiselt liiga ettevaatlikult. Loodetavasti ei korrata Wii U ilmumisel vanu vigu. Vähemalt stardimängude ning lubatud projektide seas on seekord rohkem põnevaid nimesid. 

Meediast on läbi lipsanud näiteks Darksiders 2, Metro: Last Light, Assassins Creed (ma ei ole kindel, milline neist), Batman: Arkham City, Dirt jne. Üks tähelepanek. Suurem osa neist mängudest (mitte ainult loetletute hulgast) on ajaks, mil Wii U aasta teises pooles müügile tuleb (kui ta tuleb) juba väljas, mis räägib vist selget keelt sellest, et Nintendo sihib oma konsooli just Nintendo toodete raudkindlale kasutajale. See ei tähenda veel midagi, aga minu kui enam vähem asjadest teadliku mänguri jaoks kahandab see fakt juba veidi ostupotentsiaali. Miks ei ole nende nimekirjas paari eriti uhket projekt X nime? Kasvõi lihtsalt seetõttu, et veidi vett segada, põnevust tekitada. Nende 3DS näeb ilmselt hinnalangust, kuna Playstation Vita paneb kevadel kogu portatiivse turu kinni. Ma oletan, et ta seda teeb. Kõlab veidi kindlamalt, sest Sony toetajaskond on lai ja mängumeelelahutuse kvaliteet, mida pakkuma hakatakse, ületab tahvlitel ning aifõunidel pakutava. See on Sony trump, minu jaoks piisav.

Mida ma ise ootan? Ennekõike head mänguaastat. Uusi tugevaid frantsiise, sest me ujume hetkel järgedes. Rohkem mänge mõtlevale inimesele, enam nutikaid väikeprojekte nagu Bastion, Outland, Trine 2, väljakutseid nagu Dark Souls ning müügi täielikku digitaliseerumist. Selleks on aeg. Kui ma saaksin veebipoest (kas kodu- või välismaisest) osta mängu digitaalse koopia oma Xbox 360-e jaoks (klõps ja laeb alla), siis ma seda ka teeksin.

1 kommentaar:

  1. Freechip melalui Dealer Poker Uang Asli Abakan Region Capital Situs www.pokerusia.us Melalui Bank Rabobank International Kode Bank 061.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!