reede, 19. veebruar 2010

Yakuza 3 demo - neoonsäraküünal

Kaasaegne Jaapan. Tokyo. Poekesi ja neoonreklaame täistuubitud avarad tänavad, jalgrattaparklad, hämarad kangialused ja sisehoovid. Asfaldil sebivad kümned vihmamantlites, suitsetavad, kiirustavad, narkomüügihimus jaapanlased, noored kükitavad tänaval mobiiltelefone kurnates, karaokebaar ootab sisenejaid, üksik ilmselgete pervokalduvustega vanamees üritab tänavanurgal keskkooliplikat ära rääkida, aga saab vastuseks keelitustele hirmsa keretäie. Ööklubi ees, kuhu mu tegelane kesk seda segadust heidetakse, toimub intsident, mille käigus kamp daamesid ebaviisakal moel tantsusaalist välja tõstetakse. Ma tean, et pean sisenema, kuna väljaviskajaks on nägu, keda ma siin varem kohanud ei ole (mäng ütleb nii). Järgneb konflikt, lööming, mis tutvustab Yakuza 3 võitlussüsteemi. Paljulubavat võitlussüsteemi. Mulle lubatud löökide, kombode ning võimaluste arv on esialgu ülekoormav. Umbes 5 minutit vältava lahingu jooksul saan ma vaid jäämäe tipuosa tipule pihta (tümitan vastaseid kii, rusikate, jalgade, maast haaratud tooli või põrandalambiga, virutan jalaga lamavale kaagile ebaõiglaselt surmava hoobi kuklasse, saan kasutada QTE-printsiibil töötavat kurjemat kombot, mille käigus ragisevad luud ja liigesed) seejärel lükkab mäng mu tagasi avatud tänavatsooni, kus on võimalik karaokebaari külastada, tänavalt esemeid üles korjata, huligaanidega kisklusse sattuda, uus valikuline rünnakuviis õppida ning Yakuza 3 maailma lähemalt uudistada.


Milline oleks parim võrdlus neile, kes seda veel lähemalt teinud pole? See on kompaktsem, piiratum GTA autodeta. Avatud maailm, kus poest saab osta tuunikala, pornoajakirju ja erinevaid moodsa popkultuuri juurde käivaid vidinaid. Väga mugavalt juhitav, värvikirev (aga taas mitte päris see, mida nüüd juba kuldses keskeas uue põlvkonna mängumasinatelt ootaks), tõenäoliselt kümneid tunde vältav mikromajandamine versus tõsisem stoori usutavate karakteritega. Mul on kaks küsimust. Miks pole kogu teksti häälnäitlejate poolt sisse loetud? Ja teiseks - kuidas suudab Yakuza 3 rinda pista mängudega Heavy Rain (ilmselgelt originaalsem teos) ning God of War 3 (mäng, mis oli kullas juba enne produktsiooni algust)?

Yakuza 3 saabub Eestis müügile 12. märtsil.


1 kommentaar:

  1. Bonus Terbesar melalui Bandar Domino Bet Ryazan oblast Situs www.pokerusia.us Melalui Bank Danamon Indonesia Kode Bank 012.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!