neljapäev, 25. august 2011

HD uusversioonid ei pruugi ilmtingimata originaalist paremad olla

 
Seda lugu ajendas mind kirjutama oma kogemus, õigemini lausa mitu ebameeldivat. Jutt käib viimasel ajal üha hoogu koguvast vanemate hittmängude HD versioonide vorpimisest, mida nii digitaalsel kujul kui karbis müüa armastatakse, seda tehakse tihti tervete triloogiate kaupa. Sealjuures on mõned neist väljalasetest hämmastavalt lihvitud, teised jällegi feissliftitud samast olekust, millest nad üles korjati. See tähendab, et ma maksan vanade paranduseta jäänud vigade eest veidi vähem ja pean leppima sellega, et lisatud 3D võimalus, trofeed ja HD graafika justkui kompenseeriks ülejäänud puudused. Isegi see viimane on kahe teraga mõõk, sest madala polügoonide hulga tõttu ekraanil tunduvad nüüd mõned nurgelised objektid kuidagi eriti tahumatud ja teatud piirkonnad, näiteks muutumatuks jäänud taustad, näevad iseäranis "porised" välja. Prince of Persia triloogia teine osa, Warrior Within, oli kunagi tõeline vigade festival ja on seda ka HD-s. Seal on mitmeid apse, mis mängu kasutaja jaoks umbseisu ajada võivad. Tootja ainus soovitus: alustage algusest. The Sands of Time heliga on samuti midagi lahti, teatud efektid karjuvad dialoogist sel moel üle, et seda pole võimalik kuulata, kohati helitaust hakib.

HD versioonide müük toimub ainult ühel eesmärgil. Tootjad teenivad siit kerge vaevaga suurt kasumit, konsoolide tootjavaalad Sony, Microsoft ja Nintendo on mängude müügist samuti huvitatud, mis väljendub selles, et tagasiulatuv ühilduvus lõigatakse mängumasinatelt varem või hiljem ära. PS3 ei esita juba tükil ajal PS2 mänge, uus Wii kaotab võimaluse Nintendo GameCube lelusid masinasse pista. Varem või hiljem ilmuvad teatud nimed allalaetavate või poest saadavate kollektsioonide nimekirja.

Ma ise olen tegelikult tõsine nostalgiavaal ja mängin vabal ajal hooajast sõltuvalt vanu asju peaaegu sama tihti kui uusi. HD kollektsioonid ja üksiktooted on tegelikult kuldaväärt idee, aga muudab ikka meele mõruks küll kui mõni mäng on remeikimise käigus mingi osa oma funktsionaalsusest kaotanud (näiteks ühismängu võimaluse), kaadrisagedus hakib hirmsasti ja mõni vastik iidne bug 12 tundi investeeritud aega korraga nullib. Sellisel juhul olen küll esitanud küsimuse, miks ma ikkagi sellises seisus toote eest tasusin. Isegi siis, kui jutt käib kümnest eurost.

1 kommentaar:

  1. Cashback dengan Agen QQ Kyu-Kyu Sakha republic Situs www.pokerusia.org Melalui Bank Danamon Indonesia Syariah Kode Bank 012.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!