esmaspäev, 22. september 2014

Haip + Halo > Destiny

Olgu märgitud, et kuigi ma mängisin beetat, pole ma Destiny värskele reliisile silma peale visanud, mistõttu ei saa seda teksti võtta arvustusena. See siin on pigem laiendatud repliik Metacriticu saidi arvustustenumbrite põhjal.

Üks on selge - Destiny müüb. Müüb maru hästi. Ja müüb sel moel kahel põhjusel. Esiteks Halo pärandi tõttu - isegi kui Bungie rõhutab seda pidevalt, et nende uuel kaubamärgil pole Haloga peale easter eggide suurt midagi pistmist, kumab Halo läbi kõikjalt. Relvadest, lahinguolukordadest, visuaalsest stiilist, "gravitatsioonist". Teiseks - pidev ja pikk reklaamikampaania, mis erinevalt Watch Dogs mängust, hiilis lõpuni osavalt kõrvale "lubasime rohkem kui saite" lõksust, suuresti seetõttu, et Destiny haipimine käis mujal kui pildi-ilu ja mängu erakorralisuse lainel. Mul on selgelt meeles, kuidas suurel esmaesitlusel E3 pressikal rõhutati mängu suurust ja avastust, rõhutati seda moel, mis selle mmo-dest kõrgemale tõstis. Jäi mulje, et sellest saab midagi sellist, mida hetkel hoopis No Mans Sky üritab.

Müüginumbrid on niisiis korralikud. 

Metacritic vestab edust siiski erinevat juttu. Positiivseid arvustusi 50, keskpäraseks hinnanuid 25, viletsale viitavaid 1, keskmisega 77/100. Kriitikute poolel. 

Kasutajate keskmine metaskoor on 6,6. 

Jah, ridamisi nulle ja kümneid ei loe seal midagi. Sama tihti, kui Metacriticu kasutajad ausad on, on nad ka ebaõiglaselt kriitilised või kiuslikud. Ühest küljest on seal need, kes mängu sihilikult, tõenäoliselt seda isegi omamata, maha teevad, teisest need, kes pisike kibedusokas keeles, oma beaõnnestunud ostu ning sellele kulutatud kopsakat summat iga hinna eest õigustada püüavad. Seal on ka 148 mängurit, kes Destiny miinuseid ja plusse välja toovad ja nende meelest on tõde kuskil vahepeal. Nagu tavaliselt ikka. Lisaks kumab sealt läbi ka settinud hirm selle ees, et Destiny taga olev kümneaastane plaan DLC-dega mäng suuremaks paisutada, julgustab tööstust (juhul kui samm edukaks osutub) sarnase ärimudeli arendamisel.

1 kommentaar:

  1. Judi Gratis via Dealer Capsa Online Arkhangelsk Region Capital Situs www.rusiapoker.net Melalui Bank Bumi Arta Kode Bank 077.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!