esmaspäev, 24. oktoober 2011

Hea DLC: Big Surf Island


Burnout Paradise jääb üheks mu lemmikuks realismist mittehoolivate kihutamiste seas. Võimalik, et sellele ei olegi hetkel piisavalt head konkurenti. Igatahes ei ole ainult kiirus see, mis mind siin köidab. Burnouti maailm ootab avastamist. See tähendab lisaks pikkadele sirgetele lõikudele teederägastikku, skautimist mitmel tasandil, tunnelites ning katustel. Kui tegu oleks tühja maailmaga, siis ma ilmselt ei hooliks, aga superhüpped, purustamist ootavad reklaamtahvlid ning piirded, erinevad huvitavad võistlustüübid, võimalus teedel oma rekordaeg kehtestada, uute sõidukite kogumine ning suurepärane ühismäng, mille käigus erinevaid huvitavaid ülesandeid täidetakse, aga ka võistluslikult üksteiselt mõõtu võetakse, hoiavad sind pidevalt tegevuses.

Big Surf Island toob põhimängu ning kõik eelpoolloetletud elemendid üle pisikesele linnaga seotud saarekesele, mille tasemedisain on äärmiselt vaheldusrikas. See tähendab suurt hulka hüppeid, kohati maapinnast metsikul kõrgusel ning erinevaid kavalaid ligipääsuteid uutele reklaamtahvlitele. Ma kujutasin ette, et BSI on lineaarsem kui BP, koguni lineaarne kogemus, sest pisikesel maalapil oleks justkui väga keeruline mingeid eesmärke nii püstitada, et mängur nendeni enam vähem kiiresti ei jõuaks. Väär. Võib olla mängib siin rolli kohatine laiem tegevuspind kõrgemal, mitmekorruselised parkimismajad, mingid rambid, mis seotakse päris pikkadeks jadadeks ja mille lõpuosas eesmärk kummitab. Teisalt on siin veelgi enam teede ämblikuvõrku, mis saadab sind eksirännakutele ja loob vast alles tunniga pildi peateede asetusest. Vahepeal peab siin märkama ja ettevaatlikult otsima, enne kui saab mingi kiirema sööstu teha. 

Uutest missioonitüüpidest on lisatud Island Tours - lihtne kontrollpunktide läbimine. Mis selle keeruliseks teeb, on antud punktide saare võtmedisainiga sidumine, ehk siis sa pead siin läbima mitmeid keerulisi teelõike, mis on üheks kaelamurdvaks tervikuks muudetud. Muidugimõista mõistliku ajapiirangu sees. Vanemate missioonitüüpide valikust leiab endiselt nii trikitamist kui võidusõite, kohal on marked man (jälitajate eest pagemine) ja road rage (mahavõtud), ka spetsiaalsete sõidukite jaoks valmistatud testrajad.

Väga meeldiv on, et BSI ei püüa eraldi ilutseda, aga kutsub sind vahepeal harva linna tagasi. Ühe võidusõidu käigus tuleb saarelt korraks lahkuda, et siis vanas keskkonnas tehtud pisema ringi järel sinna taas naasta. Linna ja saart ühendav sild on alati avatud ning see on tegelikult loogiline, arvestades seda kui loov ning avatud on mäng ise olnud, ka selle tootja, kes on läbi aastate seda suurepärast keskkonda täiustanud, lisanud uut sisu, lubanud otse mängukeskkonnas reklaami müüa jms. Big Surf Island on hea näide heast DLC-st. See pakub kokku umbes 8 tundi meelelahutust, mis on paljude täismängude standard ja selle eest peab maksma vaid veidi üle viie naela (Playstation Store).


1 kommentaar:

  1. Freebet Terbanyak di Bandar Live Poker Tyumen oblast Situs www.pokerrusia.pw Melalui Bank OCBC NISP Syariah Indonesia Kode Bank 029.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!