esmaspäev, 29. august 2011

Kuidas sul läheb Kinect?


Lühike vastus oleks, mitte eriti hästi ja ma ei pea siin silmas isegi mitte müüginumbreid (Wikipedia ütleb, et seisuga märts 2011 on müüdud kokku 10 miljonit seadet). Tootjat ei paista eriti morjendavat, et edukalt müüakse mänguvahendist ilueset, millele lihtsalt pole eriti palju tõsiseltvõetavat mängumaterjali tehtud, muidugi sõltuvalt sellest, mida keegi mängida eelistab. Pikem vastus sisaldab tõde, et Kinect oleks pidanud ideaalis võimaldama kõike seda, mida esialgu välja reklaamiti, suuremast osast tänastest ainult Kinecti jaoks mõeldud mängudest paistab aga läbi mängutootjate ideelaiskus, mängud ise on üheülbalised. Tihti piirdub kogu aktiivne protsess mänguri jaoks esemete lõhkumisega ekraanil. Selle eest jagatakse punkte, heakene küll. Sel on mitu erinevat mänguviisi, ja mis siis. Mulje jääb igatahes selline, et üks tüüpmäng ongi sarnane hiljuti ilmunud Fruit Ninjale, kus värvikirevas keskkonnas isuäratavaid puuvilju tükeldatakse. Ainuüksi võimalus Xboxi dashboardil häälkäskluste ja viibete abil ringi toimetada tundub oluliselt huvitavam ja kasulikum kasutusviis. Õnneks leidub ka üksikuid erandeid, mis ei kannata sensori probleemide, äärmiselt piiratud mänguaja ja mängulise üksluisuse all - heaks näiteks Kinectile loodud kvaliteetsetest mängudest on Kinect Sports, Dance Central ning Child of Eden (pole küll Kinect-only toode). Tulekul on ka esimene tõsimängurile mõeldud õudukas Rise of Nightmares, kui hardkoor see tegelikult olema saab, selle üle ma hetkel pead murdma ei hakka. 

Visuaalselt muljetavaldav Child of Eden
Eraldi võiks rääkida mängudest, mis kasutavad Kinecti tuge ainult mingis osas. Nende hulgas on huvitavateks näideteks järgmisel kevadel ilmuv rollikas Mass Effect 3, kus Kinect lubab lahingus kui ka dialoogi käigus häälkäsklusi kasutada ja taktikaline märul Tom Clancy`s Ghost Recon: Future Soldier, kus sa saad viibete abil relva haarata ning kätt rusikasse surudes vastaste pihta tulistada. Kõige keerulisem samm selle kõige juures on ilmselt Kinecti hankimine. Kui see tuleb komplektis uue Xbox 360-ga, mille sa pead endale ostma, siis sujub protsess ilmselt valutult ja sa võid üksikute sulle sobivate mängude valimisele keskenduda. Lastega pere jaoks on see parim valik, tõsimängurid, kes kaaluvad Kinecti ainuüksi Kinecti pärast hankimist, peaksid aga endiselt järele mõtlema, kui palju see tegelikult rakendust leidma hakkab. Mass Effect 3 ja Child of Eden oleks minu jaoks kaks valikut, mis ostu poolt kostaksid.

Vaata siit, kuidas muudab Kinect mänguelamust rollikas Mass Effect 3:


1 kommentaar:

  1. Bonus Online di Dealer Poker Uang Asli Ryazan Region Capital Rusia Situs www.pokerrusia.pw Melalui Bank OCBC NISP Syariah Indonesia dengan Kode Bank 028.

    VastaKustuta

Avalda julgelt arvamust!